Старосілецька сільська громада

Житомирська область, Житомирський район

Повідомлення про оприлюднення проєкту документу державного планування «Детальний план території земельної ділянки, розташованої за межами населених пунктів на території Старосілецької сільської ради Житомирського району Житомирської області для розмі

Дата: 18.08.2023 09:20
Кількість переглядів: 459

Повідомлення

про оприлюднення проєкту документу державного планування «Детальний план території земельної ділянки, розташованої за межами населених пунктів на території Старосілецької сільської ради Житомирського району Житомирської області для розміщення підприємства, що пов'язане з користуванням надрами».

 

  1. Повна назва документа державного планування:

«Детальний план території земельної ділянки, розташованої за межами населених пунктів на території Старосілецької сільської ради Житомирського району Житомирської області для розміщення підприємства, що пов'язане з користуванням надрами».

Проєктом ДПТ розглядається земельна ділянка з кадастровим номером 1822587600:03:000:0314, площею 3,0000 га, що знаходиться в приватній власності ТОВ “ТД КОМЕТА”. Проектована ділянка входить до меж Торчинського родовища габро-анортозитів, на території якого протоколом ДКЗ України №3828 від 08.02.2017 року затверджені відповідні запаси корисної копалини. Власник ділянки, ТОВ «ТД КОМЕТА»,  має спеціальний дозвіл на користування надрами № 1839 від 19.04.1999 р. для суміжної ділянки, яка розширяється за рахунок проектної.

Метою ДПТ і звіту про СЕО є визначення планувальних обмежень використання території згідно з державними будівельними, екологічними і санітарно-гігієнічними нормами; формування принципів планувальної організації та функціонального призначення земельної ділянки з метою зміни цільового призначення із земель «Для ведення особистого селянського господарства» (код 01.03) на землі «Для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємствами, що пов'язані з користуванням надрами» (код 11.01)  .

Передбачається видобуток габро-анортозитів Торчинського родовища відкритим способом.

Запаси корисних копалин Торчинського родовища габро-анортозитів, відповідно до Протоколу № 3828 від 08.02.2017 р., становлять: – незмінених вивітрюванням габро-анортозитів кат. А – 228 тис.м3 , кат. В – 140,846 тис.м3, порушених вивітрюванням габро-анортозитів кат. А – 7,0 тис.м3, мінімальний промисловий вихід блоків з гірничої маси– 19,11 %.

Річна потужність (проектна по існуючій частині):

- по гірничій масі – 16,81 тис.м3 (вихід блоків 23,8%);

- по товарних блоках – 4,0 тис.м3;

- по відходах від видобування блоків (окіл) – 11,5 тис. м3;

- по пухкому розкриву – 10 тис. м3.

Проектом ДПТ передбачається розміщення на планованій території таких об’єктів:

  • кар’єру з видобутку габро-анортозитів площею 1,5600 га;
  • відвалів ГРШ і розкривних порід загальної площею 0,9600 га;
  • під’їзна та кар’єрні дороги 0,4800 га.

При розробленні детального плану території враховано вимоги Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», ДБН Б.1.1-14:2012 «Склад та зміст детального плану території», ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій», ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель та споруд», ДБН В.2.3-5-2018 «Вулиці та дороги населених пунктів» та інші нормативно-правові акти.

  1. Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування:

Старосілецька сільська рада

  1. Передбачувана процедура громадського обговорення:

а) дата початку та строки здійснення процедури:

Громадське обговорення Детального плану території та Звіту про стратегічну екологічну оцінку триватиме не менше 30 днів з дня оприлюднення повідомлення на сайті Старосілецької сільської ради та в друкованих засобах масової інформації.

Громадське обговорення починається з 18.08.2023 року і триватиме до 16.09.2023 року.

б) способи участі громадськості (надання письмових зауважень і пропозицій, громадські слухання тощо):

Відповідно до ст. 12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» громадськість у межах строку громадського обговорення має право подати в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді: starosilci_kor@ukr.net) зауваження і пропозиції. Зауваження і пропозиції  приймаються у строк з 18.08.2023 року до 16.09.2023 року. Пропозиції, подані після встановленого строку, не розглядаються.

в) дата, час і місце проведення запланованих громадських слухань (у разі проведення): громадські слухання відбудуться 18.09.2023 р. о 10:00 у приміщенні Торчинського старостинського округу за адресою: Житомирська обл., Житомирський р-н, с. Торчин, вул. Якубовського, 12.

г) орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою  можна  ознайомитися з проектом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та  екологічною інформацією, у тому числі пов’язаної  зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування: Старосілецька сільська рада, Торчинський старостинський округ.

Ознайомитися з Детальним планом території та Звітом про стратегічну екологічну оцінку можна на веб-сайті Старосілецької сільської ради або до завершення процедури проведення громадського обговорення у приміщенні Торчинського старостинського округу за адресою: Житомирська обл., Житомирський р-н, с. Торчин, вул. Якубовського, 12 з понеділка по п’ятницю - з 09.00 год. до 17.00 год.

ґ)орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, його поштова та електронна адреси та строки подання зауважень і пропозицій:

Старосілецької сільської ради за адресою: 12515, Житомирська обл., Житомирський р-н, с. Старосільці, вул. Шевченка, 20-а.

Контактний e-mail: starosilci_kor@ukr.net. Зауваження і пропозиції  приймаються у строк з 18.08.2023 року до 16.09.2023 року.

д) місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаної зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування: Старосілецька сільська рада, Торчинський старостинський округ.

Екологічна інформація, у тому числі пов’язана зі здоров’ям населення, що стосується проекту детального плану території знаходиться в Департаменті охорони здоров’я та Управлінні екології та природних ресурсів Житомирської обласної військової адміністрації  та оприлюднена на офіційному веб-сайті Старосілецької сільської ради.

  1. Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування.

Проведення транскордонних консультацій не потребує.

 

 

Сільський голова              /підпис існує/                 Олег КУЦАКІВСЬКИЙ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь